Dominikas’ tur til København Zoo

Domenika havde fået mulighed fra cykelteam X i Esbjerg til at tage familien med til København, hvor hendes største ønske om at se pandaerne kunne blive opfyldt.

Tre dage med mange lærerige oplevelser som et alternativt til at være i skole, hvor der blev givet en masse viden om København og de kendte steder i byen.

En stor oplevelse at se pandaerne

Turens hovedpunkt var at komme i Københavns Zoo, hvor Domenika skulle se sin hovedinteresse Pandaerne. Pandaerne er udlånt fra Kina til Københavns Zoo i 15 år, og går i et stort nybygget anlæg, hvor man kan se disse dejlige dyr.

Vi var så heldige at vi fik efter specialaftale mulighed for at Domenika kunne tale 15 minutter med pandapasser Pernille, hvor hun havde skrevet nogle spørgsmål hjemmefra. Men det hele var så overvældende for hende, at hun nærmest blev stum, så vi forældre hjalp hende med at få stillet spørgsmålene. Det var også overvældende for hendes storebror, så hele pandabesøget tog en stor del af glæden fra hende, da han ikke kunne tåle at vi skulle bruge tid på pandaerne. Han forstår ikke altid Dominikas’ store interesse for disse dyr.

Det var en stor oplevelse for hende at komme så tæt på de dyr som hun holder så meget af. Desværre er pandaerne stadig i karantæne, så Domenika kunne ikke få lov til at komme helt ind til dyrene grundet smittefare.

Men da hunpandaen kom hen og lå på en platform tæt på vinduet i underetagen var lykken gjort. Domenika blev meget glad for at se hunpandaen så tæt på, og vi var der et ekstra stykke tid for at opleve hvordan hun lå derinde i buret og vendte sig med hun hvilede sig inden næste portion bambusblade og pink lady æbler skulle fortæres.

Det var dog ikke kun pandaer vi fik set i zoo mens vi var der, men også en hel del af de andre dyr, som interesserede Domenika. Dog fik vi ikke set alt, da vi også skulle nå at komme på Bakken, hvor der var forlystelser som skulle prøves.

Dominikas to søskende var vilde med de mange forlystelser, så det blev sent inden vi kom afsted fra Bakken og skulle tilbage til Ishøj Danhostel. Desværre et vandrehjem som vi ikke kan anbefale.

Første aften vi ankom, var der ingen lys, så vi måtte nærmest i blinde finde frem til vores anviste værelse, og det var ikke som bestilt. Vi havde bestilt et handicapvenligt værelse, men det var det i hvert fald ikke det som vi var blevet anvist, ligesom der var langt til parkeringspladsen.

Anden aften vi var på Ishøj Danhostel, var der en tysk busfuld gæster, som mente at det var i orden at holde en stor fest i de barakker som Ishøj Danhostel består af, så det kunne høres over det hele.

Mange oplevelser i København

Vi havde købt et Copenhagen City Pass som giver adgang til en masse spændende aktiviteter, hvilket vi også benyttede os af, da vi både var ude at sejle i en turbåd, kører rundt med to sightseeingsbusser, var en tur i Tivoli og på Bakken.

Desværre opførte en Bakkeansat ikke særligt godt overfor Domenika, idet hun kommer gående og han springer ud foran hende, så hun bliver meget forskrækket. En forskrækkelse vi har skrevet om i artiklen om Bakken.

Noget andet vi nåede at opleve, var som skrevet at komme ud på vandet og se København fra denne side. Det var mest Domenika, som var optaget af at lære en masse om de gamle bygninger. Domenika er meget mere interesseret i at gå på museer end de to andre, så vi aftalte at vi på et tidspunkt så tager far og Domenika på tur til København igen, og får set en masser museer og andre attraktioner.

Kæmpe is på Købmagergade.

Den første dag, da vi kom til København, havde vi aftalt at vi skulle ind og se strøget. Det har børnene aldrig set før, så det var en stor oplevelse for dem at opleve denne store gågade. En af butikkerne var også målet for strøgturen, idet vi hjemmefra havde talt om at vi skulle besøge Disney Store, hvor pigerne fandt en sød taske til dem begge.

Efter at havde været rundt omkring på Strøget var vi rundt om Købmagergade hvor vi var blevet sultne efter en is. Sikken en is – både stor og lækker var den.

Vi gør gerne turen igen, men der skal lige gå lidt tid for vi blev godt mætte af de mange indtryk vi fik med både sightseeing bus – og båd, tur både til Bakken og i Tivoli samt mest af alt også i Zoo, der var hovedformålet med turen. Man kan jo ikke nå alt det man gerne vil på små 3 dage incl. Kørsel frem og tilbage.

PS! Der kommer flere fotos og video fra turen, når der er gjort klar til artiklen