Jeg deltog i aftes på et valgmøde arrangeret af LO Sønderjylland, hvor et af temaerne var hvordan skaber vi mere vækst i Tønder kommune. 

En mulighed er naturligvis at få virksomheder til at flytte til området, men hvorfor ikke selv tage skeen i egen hånd og så kikke indad her i kommunen?

Stor mulighed for at få tiltrukket ekstra turister til området

Hvis man kikker på SocialForskningsInstittets undersøgelse, som viser at der faktisk er alene i Danmark ca 1.000.000 mennesker med forskellige specielle behov, og der er en hel del af dem, som kikker på hvor skal de tage hen hvor der er tilgængelighed som opfylder deres behov.

Derfor skal vi også tage med i de udviklingstiltag vi laver i Tønder området tilgængeligheden for det er der en stor potentielt mulighed i at skabe nogle ekstra arbejdspladser, når der kommer flere turister til området. Nogle med fysisk handicap, der eksempelvis har brug for en hjælper, giver det ekstra overnatning til denne, hjælperen skal også have noget at spise osv. 

Samtidig vil det have stor signalværdi for omverdenen og det kan også være med til at skabe en reklameværdi, når udenlandske medier fortæller om at her er et område, der tænker i tilgængelighed.

Jeg spurgte på valgmødet om det er noget politikerne kunne tænke sig at arbejde videre med, men der var inden da ingen som havde tænkt over dette før jeg spurgte. 

Jørgen Popp fra SP fortalte at man ifb med Tøndermarsk initiativet havde planlagt nogle stier, som slet ikke var tilgængelige og at den sag nu lå i Handicaprådet. 

Tilgængelighed er ikke blot fysisk

Tilgængelighed er ikke blot de fysiske handicaps men også psykisk hvor man har nogle specielle behov, der skal opfyldes for at man kan fungere blandt andre. 

Jeg er en af de få i Danmark, som rådgiver både og fysisk og psykisk tilgængelighed - ligesom mit skiltefirma er formentlig det eneste i Danmark, hvor vi har fokus på rådgivning om skiltning overfor handicappede hvor jeg har både teoretisk og praktisk erfaring omkring handicap.

Er du enig i, at der skal mere fokus på tilgængelighed, så del gerne dette blogindslag.